fejlec

Lóczy Lajos Országos Földrajzi Verseny

A 2021/2022. évi verseny 2. fordulójának feladat- és megoldólapjai, valamint megoldó kulcsai

9. évfolyam

10. évfolyam


Kedves Versenyzők! Kedves Felkészítő Pedagógusok!

Örömmel tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium a 2021/2022. tanévben is megrendezi a Lóczy Lajos Országos Földrajzversenyt.

A közel négy évtizedes hagyományokkal rendelkező, immár nemzetközi földrajzversenyre a magyarországi és határon túli középiskolák 9. és 10. évfolyamos diákjai nevezhetnek, továbbá azok a tanulók, akik a földrajz tantárgyat ettől legfeljebb egy év eltéréssel tanulják.

A három fordulóból álló verseny anyagát a tantervben meghatározott kompetenciák, ismeretanyag, továbbá kiegészítő témák, aktualitások adják. A versenykiírásban feltüntetett módon az eddigiekhez hasonlóan bő jutalmazásban részesülhetnek a diákok és felkészítő tanáraik. Az első 8-8 helyezett fődíja a Lóczy táborban való részvétel, melynek keretében a korábbiakban Felvidék, Erdély és a Balkán kiemelkedő szépségű, földrajzilag izgalmas tájaira látogathattak el e szép tantárgyban jeleskedő tanulók.

A járványhelyzetre tekintettel a verseny megszervezése az előző két évben online formában valósult meg és a kiemelkedő eredményt elért diákok és felkészítő tanáraik tárgyjutalomban részesültek. Reményeink szerint az idei tanévben az első két fordulót követően a kétnapos döntőn ismét személyesen köszönthetjük egymást iskolánkban, Kaposváron.

A versenykiírás és a részletes tudnivalók a loczyverseny.hu oldalon tekinthetők meg.

Várjuk a tehetséges versenyzők jelentkezését!

 
Üdvözlettel:

A Lóczy Lajos Országos Földrajzverseny
szervezőbizottsága