fejlec

Lóczy Lajos Országos Földrajzi Verseny

Kedves Versenyzők! Kedves Felkészítő Tanárok!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium a 2023/2024. tanévben is megrendezi a Lóczy Lajos Országos Földrajzversenyt, melynek versenykiírása a loczyverseny.hu oldalon megtalálható.

A közel négy évtizedes hagyományokkal rendelkező, immár nemzetközi földrajzversenyre a magyarországi és határon túli középiskolák 9. és 10. évfolyamos diákjai nevezhetnek, továbbá azok a tanulók, akik a földrajz tantárgyat ettől legfeljebb egy év eltéréssel tanulják.

A három fordulóból álló verseny anyagát a tantervben meghatározott kompetenciák, ismeretanyag, továbbá kiegészítő témák, aktualitások adják. A versenykiírásban feltüntetett módon az eddigiekhez hasonlóan értékes jutalmazásban részesülhetnek a diákok és felkészítő tanáraik. Az első 7-7 helyezett fődíja a Lóczy táborban való részvétel, melynek keretében a korábbiakban Felvidék, Erdély és a Balkán kiemelkedő szépségű, földrajzilag izgalmas tájaira látogathattak el e szép tantárgyban jeleskedő tanulók.

Kérem, hívja fel a földrajz szakos kollégák figyelmét a tanulmányi verseny lehetőségére és támogassa a tehetséges diákok nevezését, a felkészítő pedagógusok tevékenységét és részvételét!

Az első fordulóra 2024. február 5-én kerül sor a Redmenta online rendszeren keresztül.

Iskolák regisztrációjának határideje: 2024. január 31.

Tanulók nevezésének határideje: 2024. február 1.

Tapasztalatunk szerint a verseny Redmenta csoportjába történő bejelentkezésnek előre nem kiszámítható időszükséglete van, ezért javasoljuk, azt ne hagyják az utolsó pillanatra!

Várjuk az érdeklődő fiatalok jelentkezését, egyben sikeres felkészülést kívánunk!

 
Üdvözlettel:

Versenyszervezők
igazgató