fejlec

Lóczy Lajos Országos Földrajzi Verseny

További segédanyagok az írásbeli fordulóhoz:

Beluszky Pál:
http://zeus.nyf.hu/~foldrajz/torteneti_foldrajzi_kozlemenyek7.pdf 1-6.oldal

AlmásyLászló:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Alm%C3%A1sy_L%C3%A1szl%C3%B3


Tisztelt Igazgató Asszony! Tisztelt Igazgató Úr!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium a 2022/2023. tanévben is megrendezi a Lóczy Lajos Országos Földrajzversenyt, melynek versenykiírása a loczyverseny.hu oldalon megtalálható.

A közel négy évtizedes hagyományokkal rendelkező, immár nemzetközi földrajzversenyre a magyarországi és határon túli középiskolák 9. és 10. évfolyamos diákjai nevezhetnek, továbbá azok a tanulók, akik a földrajz tantárgyat ettől legfeljebb egy év eltéréssel tanulják.

A három fordulóból álló verseny anyagát a tantervben meghatározott kompetenciák, ismeretanyag, továbbá kiegészítő témák, aktualitások adják. A versenykiírásban feltüntetett módon az eddigiekhez hasonlóan értékes jutalmazásban részesülhetnek a diákok és felkészítő tanáraik. Az első 7-7 helyezett fődíja a Lóczy táborban való részvétel, melynek keretében a korábbiakban Felvidék, Erdély és a Balkán kiemelkedő szépségű, földrajzilag izgalmas tájaira látogathattak el e szép tantárgyban jeleskedő tanulók.

Kérem, hívja fel a földrajz szakos kollégák figyelmét a tanulmányi verseny lehetőségére és támogassa a tehetséges diákok nevezését, a felkészítő pedagógusok tevékenységét és részvételét!

Az első fordulóra 2023. február 6-án kerül sor a Redmenta online rendszeren keresztül.

Iskolák regisztrációjának határideje: 2023.február 2.

Tanulók nevezésének határideje: 2023.február3.

Tapasztalatunk szerint a verseny Redmenta csoportjába történő bejelentkezésnek előre nem kiszámítható időszükséglete van, ezért javasoljuk, azt ne hagyják az utolsó pillanatra!

Várjuk az érdeklődő fiatalok jelentkezését!

Intézménye nevelőtestületének sikeres új évet és jó egészséget kívánok!

 
Üdvözlettel:

Gyallai Katalin
igazgató